Om Zididada

ZIDIDADA er et af 00-ernes mest leveringsdygtige orkestre, hvad angår ørehængere og evergreens. I dag betragter mange ZIDIDADA som bandet, der introducerede danskerne for evig sol, fest, farver og positive, ja nærmest naive budskaber om at leve livet, gå på vandet og smile til verden. En stil der stod i stærk kontrast til tidens trends i form af en hårdtpumpet eurodancestorm, der raserede Danmark med Aqua, Hit'N'Hide, Infernal og Barcode Brothers i spidsen. Der er ikke mange i de danske stuer, der ikke kan nynne med på "Zididada Day" og "Princess", eller simpelthen ikke har kunnet få "Walking on Water" ud af hovedet, for gud ved hvilken gang selv i 2013.
ZIDIDADA peakede album og radiorotationsmæssigt omkring 2004, men dermed var succesen og historien om bandet slet ikke skrevet færdigt. For ZIDIDADA er ikke et band, der på nogen måde har ligget på den lade side. Energien og kærligheden for solskinsbandet har rykket sig og forplantet sig ude på den danske livescene, hvor bandet i gennemsnit spiller 100 koncerter og festivaler om året. Selv i 2013.

En af Danmarkshistoriens længste fester

Det er ca. 5 år siden ZIDIDADA sidst udsendte et studiealbum. Tiden er blevet brugt på liveaktivitet, sideprojekter og sangskrivning, ligesom alle andre professionelle bands. Men der var også ved at ske andre ting i solskinseventyret ZIDIDADA. Succesen for bandet kom, da Jimmy og Danny var i starten af trediverne, og med musik, der lægger så meget op til fest og sjov i gaden, var det ikke en unaturlig konsekvens, at festen i den grad blev taget med videre "off stage". På mange måder kan man sige, at ZIDIDADA har haft en af de længste fester i dansk musikhistorie. VIP-fester, bådfester, morgenfester, hotelfester m.m. var hverdag op igennem 00-erne. Men i perioden efter udgivelsen af "Take It All" i 2008 skete der nogle afgørende ting for makkerparret igennem 15 år.
ZIDIDADA frontmanden, charmøren, festaben og den evige drengerøv Jimmy Colding finder kærligheden, og bliver far for første gang i 2011, og står endelig med en følelse af ro i maven.

”Også jeg fandt ud af, at jo ældre man bliver, desto mere hvilede jeg i mig selv. Jeg har altid været lidt nervøs for at blive gammel i branchen, men det var i denne proces, at jeg fandt ud af, hvorfor livet er en kæmpe gave. Det er super fedt og uimodståeligt at være ung og vild i tyverne, men det slår sgu ikke overskuddet, roen og erfaringen der kommer af at være i fyrrene.”
Danny går med egne tanker om at kickstarte sin hardrock ambition. En drøm der har ligget lidt i dvale. Med Dannys iver efter at prøve nye græsgange beslutter de to sig i foråret 2012 for, at Jimmy skal køre ZIDIDADA videre alene – men at døren altid vil stå åben for Danny, skulle han få lyst til at komme tilbage.

”Jeg kan godt mærke, at min musikalske makker og ven igennem 15 år brænder for noget andet og meget mere rocket. Jeg måtte samtidig melde ud, at jeg ville fortsætte ZIDIDADA, for jeg lever og ånder jo for det lille lalleglade ballade-barn, som ZIDIDADA altid har været.”

Samtidig fik Jimmy tilbudt en rolle i den storstilede musical ”Den Eneste Ene” i Tivoli i sommeren 2012. En forholdsvis naiv Jimmy Colding forventer, at han i dagtimerne kan skrive det nye album, mens han om aftenen giver den gas på de skrå brædder. Han skulle hurtigt blive klogere.

”Altså, hvis man som musiker tror man har det hårdt, fordi man lige spiller lidt tour og indspiller lidt plade samtidig – SÅ GLEM DET!! En musical med 60 udsolgte shows i streg, som ligger i forlængelse af en 6-ugers prøveperiode og nååhh ja, lidt tilhørende efter-nat-morgen-fester. Det er i den grad noget der skiller fårene fra bukkene”.

”Den Eneste Ene” tog nu al Jimmys tid. Det blev derfor til en tvungen pause for ZIDIDADA, men i samme nanosekund Tivoli blev afsluttet, var ZIDIDADA-toget i gang med 120 km/t og spillede 30 koncerter på bare 5 uger i juli/august 2012. Jimmy følte, at bandet og dets publikum var blevet en smule forsømt, og det skulle indhentes.

Skræmmende og befriende

En ny og uvant situation går nu op for Jimmy, og han står nu for hele ”Fix Your Heart” albummet. Det føltes på én og samme tid skræmmende og befriende. Han behøver ikke at tænke på, hvordan hans historier påvirker hans makker. Han kunne pludselig være 110% sig selv i de nye sange, men han har heller ikke makkeren Danny at læne se op ad, når tingene spidser til, og det hele bare bliver for meget.

Jimmy teamer op med produceren Gary Wallis (Pink Floyd, Tom Jones, Aqua, Sort Sol m.fl.) samt produceren Lars Quang (C21, Kudasai, Jolin Tsai), og sammen kaster de sig ud i det der halvandet år senere skulle blive albummet ”Fix Your Heart”.  På albummet kommer vi ind i det mere personlige univers. Titelnummeret ”Fix Your Heart” er en sang Jimmy skrev til og om sin kæreste Maria. ”Fix Your Heart” albummet er en rundtur i de opture, nedture, erkendelser og fester, som Jimmys liv har budt på.

ZIDIDADA er hans (indtil videre) andet barn, og så længe han får publikums begejstrede reaktioner rundt omkring i landet, og en oprigtig interesse i bandet, vil han fortsætte det eventyr, som han startede med Danny for snart 15 år siden. Jimmy har dog netop annonceret, at ZIDIDADA snart rykker ned som 3. barn, da han og Maria venter barn igen til efteråret.

ZIDIDADA har haft sine op- og nedture, men det er jo livet i sin helt klare og enkle form. Vi lever heldigvis i en verden, hvor arrangørerne IKKE ved, at jeg om nødvendigt ville have løbet rundt på diverse scener og spillet gratis, og det faktum gør, at jeg kan leve af min musik den dag i dag.”

”Fix Your Heart” er et album, der står fast på at levere positive indtryk og budskaber, selv i krisetider, for trods modstand har Jimmy ikke i sinde at give op.

”Mit helt klare motto har dog også altid været: ”Du skal leve for musikken, før du kan leve af den”. Jeg er musiker, sanger, sangskriver og performer med alt, hvad det indebærer af svære valg, modstand og blindgyder. Men jeg kan og vil ikke lave andet.”

Albummet ”Fix Your Heart” udkom den 13. maj 2013.


Den 15. oktober 2013 blev Jimmy far til sit andet barn, en lille dreng der fik navnet Milton, og dermed blev Zididada forvist til 3. pladsen i "børnerækken".

 


En lille ny

Zididada

Jimmy er blevet far for 2. gang.


         Se mere under

Zididada's nye album er nu tilgængeligt.

ZIDIDADA er tilbage med et nyt album på Target Records.


iTunes Wimp